Θεσσαλονίκη: Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση του βιβλίου «Al Tira»

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025, στην κατάμεστη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 182 & Θεμ. Σοφούλη), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «AL TIRA» της συγγραφέως Σάρας Προφέτα.

Η συγγραφέας Σάρα Προφέτα είναι κόρη του Σαμουήλ Προφέτα, γνωστού και ως «θείου Σαμ», ενός εκ των επιζώντων των φρικτών πειραμάτων που πραγματοποίησε ο διαβόητος Γιόζεφ Μένγκελε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Στην εκδήλωση έγινε εκτενής αναφορά τόσο στη συγκλονιστική ιστορία του πατέρα της όσο και στα δεινά που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Το «AL TIRA» (Μη φοβάσαι) είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που μεταφέρει τους αναγνώστες σε μια θανάσιμη πραγματικότητα, όπου η πρωταγωνίστρια καλείται να αντιμετωπίσει διλήμματα που δοκιμάζουν τα όρια της αγάπης, του θάρρους και της αφοσίωσης. Η ιστορία εξερευνά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει όταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της βρίσκεται παγιδευμένο σε μια τρομακτική αλήθεια, ενώ η ίδια νιώθει αβοήθητη ανάμεσα σε αυτούς που αγαπά και σε αυτό που πραγματικά είναι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για το βιβλίο μίλησαν:

  • Τζάκο Αλγκάβα, Δρ. Γεωπόνος Μηχανικός και Εβραιοδιδάσκαλος
  • Μαρία Κομελίδου, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και διαχειρίστρια της βιβλιο-ομάδας «Σελιδοδείκτης»
  • Alberto Sevi, σκηνοθέτης και ηθοποιός της θεατρικής ομάδας Entremosotros

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί:

  • Στεφανία Κώττα
  • Αλέξανδρος Μάντζος

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Άννα Ευθυμίου, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
  • Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη
  • Παναγιώτης Κοκκόρης, Α’ Υποδιευθυντής ΕΦΚΑ
  • Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης
  • Γιάννης Βεργίνης, Επίτιμος Πρόξενος του Δουκάτου του Λουξεμβούργου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνθηκε στον κ. Τζάκο Αλγκάβα για τη στήριξη και βοήθειά του, καθώς και στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ειδικότερα στον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Γάκη, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Τον συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε η κ. Ευαγγελία Τζιάκα, υπεύθυνη του Writer’s Agency Bookguru.gr και των Εκδόσεων Πηγή Παιδείας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν:

  • Test4u
  • Bookguru.gr
  • Εκδόσεις Πηγή Παιδείας

Η παρουσίαση του «AL TIRA» αποτέλεσε μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση για τη Θεσσαλονίκη, προσελκύοντας πλήθος αναγνωστών και προσωπικοτήτων της πόλης.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

spot_img

ΝΕΑ

Αθήνα: Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση των βιβλίων «ΑΝΝΟΥΛΑ» & «ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ»

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση των βιβλίων «ΑΝΝΟΥΛΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ» της συγγραφέως Νάνσυ Καλφούδη-Παπάκου, στον φιλόξενο χώρο του...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε τα πάντα για τις υπηρεσίες, τις προσφορές μας αλλά και τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που έρχονται!

Έχετε εγγραφεί με επιτυχία στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή σας. Παρακαλώ προσπαθησε ξανα.